Om oss

 

Vi är en liten snabb aktör
som både producerar, packar och levererar!

Någon har sagt att ägg har världens vackraste förpackning. Vi är benägna att hålla med.

På Dotetorps gård (Åsa, Halland) har vi haft förmånen att arbeta med dessa små konstverk sedan 1928. På den tiden var inriktningen på verksamheten dock lite annorlunda. Då sålde vi nämligen osorterade kycklingar. I praktiken innebar det att om någon köpte 30 kycklingar kunde det visa sig att de var tuppar allihop. Lite snopet för den som tänkt sig att få färska ägg på frukostbordet!

Idag är Doteägg ett modernt och kostnadseffektivt hönseri med ca 100 000 höns på två platser i Halland: Dotetorp (50 000) samt Ullared (50 000). Alla hönsen är frigående. Vi är 12 anställda som sköter produktion, administration, försäljning och leverans.

Vi är en förhållandevis liten aktör på marknaden och vårt mål är inte att bli en av de största heller. Vi vill helt enkelt vara en snabb och pålitlig leverantör av extra fina kvalitetsägg till våra kunder i regionen. Kort sagt din lokala leverantör.

Eftersom vi själva sköter hela kedjan från produktion till packning och distribution med egna bilar, kan vi oftast leverera samma dag vi får butikens beställning.